ΝΕΑ
logo
Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα και τις εξελίξεις στον κόσμο του καφέ.
Τα προϊόντα παραγωγής μας φέρουν την ετικέτα «ΣΠΙΝΟΣ» και έχουν χαρακτηριστικό σήμα το ρόμβο.
 

Blog

Συμβουλές για την παρασκευή σωστού espresso (video)

Δεν είναι εύκολο να φτιάξεις έναν σωστό espresso. Χρειάζεσαι τις ικανότητες ενός barista, τον κατάλληλο εξοπλισμό και φυσικά έναν καλό καφέ… στην περίπτωσή μας καφέ Σπίνο!

Εμείς, ως ειδικοί στον καφέ μοιραζόμαστε τα μυστικά μας, γιατί αν έχεις καλό καφέ δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα!

Σημειώνουμε, λοιπόν, παρακάτω τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να φτιάξετε έναν σωστό espresso και σάς παρουσιάζουμε στο βίντεο που ακολουθεί πιο αναλυτικά την όλη διαδικασία:

  1. Ρύθμιση του κοπτικού (του μύλου άλεσης)
  2. Προσεκτικός καθαρισμός του port filter με πετσέτα
  3. Γέμισμα του port filter με φρεσκοαλεσμένο καφέ
  4. Κατανέμω τον φρεσκοαλεσμένο καφέ και πραγματοποιώ tamping με την κατάλληλη δύναμη
  5. Εκτόνωση νερού από την κεφαλή του group
  6. Εφαρμογή του port filter στην κεφαλή του group με προσοχή
  7. Πάτημα του κουμπιού άμεσα ώστε να πραγματοποιηθεί η εκχύλιση