logo
Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας για να διαχειριστείτε τις παραγγελίες σας. Επίσης μπορείτε να ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα μας.
Ψηφιακό βήμα ΕΣΠΑ

Τηλεφωνικές παραγγελίες: (+30) 2721092482

Δωρεάν μεταφορικά | Ελάχιστη παραγγελία 20 €

 

Blog

Ο Καφές Σπίνος “ταξιδεύει” την Καλαμάτα!

Η εταιρεία «Γ. ΣΠΙΝΟΣ &ΣΙΑ Ο.Ε.» δραστηριοποιείται στον χώρο επεξεργασίας, συσκευασίας και εμπορίας ποιοτικών καφέδων, τόσο για επαγγελματική (καφετέριες, super markets, ξενοδοχεία) όσο και για οικιακή χρήση.

Η οικογένεια Σπίνου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του ελληνικού καφέ στην περιοχή της Πελοποννήσου.  Η επιχείρηση με την σημερινή της μορφή είναι η συνέχεια (τρίτη γενιά) του παραδοσιακού οικογενειακού καφεκοπτείου «Ελληνικός Καφές Σπίνος» το οποίο ιδρύθηκε το 1926 από τον Γεώργιο Σ. Σπίνο, παραδίδοντας τη σκυτάλη στα παιδιά του Δημήτρη, Φώτη και Κώστα, οι γιοί των οποίων συνεχίζουν, ξεχωριστά ο καθένας, την παράδοση του καφέ Σπίνος.

Μετά από 100 σχεδόν χρόνια ο Γιώργος Σπίνος του Φώτη, έχοντας ευθύνη της ιστορίας που “κουβαλάει” το όνομα Σπίνος στην Πελοπόννησο, αναβαθμίζει την ποιότητα των προϊόντων του, επενδύοντας σε σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, έτσι ώστε να παρέχει στον καταναλωτή σταθερό και αξιόπιστο χαρμάνι. Προσθέτοντας σε αυτό την εμπειρία της σωστής επιλογής εκλεκτών κόκκων καφέ, της κατάλληλης αποθήκευσης, της γνώσης της τέχνης του καβουρδίσματος, του προσεκτικού αλέσματος και της ποιοτικής συσκευασίας, καταφέρνει να μείνει πιστός στην βασική αρχή που φέρει το όνομα Σπίνος στον καφέ και που πλέον έγινε σλόγκαν… το εκλεκτό χαρμάνι με το ασύγκριτο άρωμα!

Έτσι, ο Γιώργος Φωτ. Σπίνος κατόρθωσε μέσα σε λίγο διάστημα, όχι μόνο να διατηρήσει την ποιότητα και το εκλεκτό χαρμάνι, αλλά να τα εξελίξει, κάνοντας τον Ρόμβο αναγνωρίσιμο σήμα ποιότητας στον κόσμο του καφέ.

Ο Γιώργος Φωτ. Σπίνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Καλαμάτας και ολοκληρώνοντας τις σπουδές του το 1991 στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο δραστηριοποιήθηκε ως πολιτικός μηχανικός, ενώ παράλληλα βοηθούσε στην οικογενειακή επιχείρηση (καφεκοπτείο) του πατέρα του, Φώτη Σπίνου. Επιτέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος και αργότερα Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας. Η αγάπη του όμως για τον καφέ καθώς και η ιστορία και η ευθύνη του ονόματος, τον ώθησαν να ακολουθήσει την οικογενειακή παράδοση.

Ο ελληνικός καφές Σπίνος με σήμα τον Ρόμβο αποτελεί τη ναυαρχίδα της εταιρείας, με πλήθος σημείων πώλησης ανά την Ελλάδα και εξαγωγές σε Ευρώπη, Αυστραλία και Αμερική.

Αυτή τη στιγμή μπορούμε να βρούμε τον ελληνικό καφέ Σπίνο στα μεγαλύτερα super markets της Πελοποννήσου και σε επιλεγμένα της Αττικής, καθώς και σε πλήθος σημείων λιανικής πώλησης ανά την Ελλάδα, ενώ σταδιακά εξαπλώνονται τα σημεία πώλησης και σε περισσότερες περιοχές, με το δίκτυο διανομής να αναπτύσσεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ελληνικό καφέ Σπίνο θα απολαύσουμε, επίσης, και σε πολλές καφετέριες, εστιατόρια και ξενοδοχεία και γενικά σε επιχειρήσεις που εμπιστεύονται την εταιρεία επί σειρά ετών, παρέχοντας στους πελάτες τους ποιοτικά προϊόντα.

Το αξιοσημείωτο με τον ελληνικό καφέ Σπίνο είναι ότι έχει κατορθώσει να κερδίσει και τις ξένες αγορές, καθώς έχει ήδη ξεφύγει από τα γεωγραφικά όρια της Ελλάδας. Αναφέρουμε ενδεικτικά τις εδραιωμένες εξαγωγές στο Σικάγο της Αμερικής και στο Τορόντο του Καναδά, ενώ σημαντικά βήματα έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια στο Σίδνεϋ και στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Γιώργος Φωτ. Σπίνος: “Είναι πραγματικά πολύ όμορφο το συναίσθημα, όταν αγαπάς τον τόπο σου, να συνειδητοποιείς ότι το προϊόν που παράγεις και γράφει στην ετικέτα Καλαμάτα-Σπίνος-Ελληνικός καφές κυκλοφορεί σε τρεις ηπείρους. Παρατηρώντας το λογότυπο της επιχείρησής μας θα δείτε ότι κεντρικό θέμα, μαζί με το Σπίνος-Ελληνικός καφές είναι η λέξη Καλαμάτα”.

Έχοντας καθιερωθεί στον ελληνικό καφέ, η εταιρεία Σπίνος από το 2004 μπήκε δυναμικά στον χώρο της παραγωγής και τυποποίησης περισσότερων προϊόντων καφέ, όπως espresso, καφέ φίλτρου, decaffeine… ακόμη και κάψουλες!

Το προϊόν που ξεχωρίζει αυτή τη στιγμή, πέραν του ελληνικού καφέ, είναι ο Spino Espresso. Μπορεί να ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι… Ένας Ιταλικός καφές με ελληνικό όνομα! Κι όμως, αποτελεί ένα τόλμημα και ένα μεγάλο ρίσκο της εταιρείας που τελικά πέτυχε και κατόρθωσε να βάλει το ελληνικό άρωμα στον ιταλικό καφέ.

Η άριστη ποιότητα του Spino Espresso, που συναγωνίζεται στη γεύση τους ιταλικούς επώνυμους espresso, σε συνδυασμό με την ανταγωνιστική του τιμή έδωσαν μεγάλη δυναμική στο προϊόν, σημειώνοντας κατά την τελευταία δεκαετία αυξητική τάση.

Σε αυτό βοήθησαν η εφαρμογή των διαδικασιών διασφάλισης της ποιότητας των προϊόντων του καφέ  αλλά και οι παροχές τεχνικής υποστήριξης και συντήρησης του εξοπλισμού από εξειδικευμένο προσωπικό. Κύριο μέλημα της εταιρείας είναι οι πελάτες μας να απολαμβάνουν το Spino Espresso παντού, στον ίδιο βαθμό ποιότητας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από διαρκή επικοινωνία, επίβλεψη και εκπαίδευση των συνεργατών μας από το άρτια καταρτισμένο προσωπικό μας αλλά και με την συνεχή επαγρύπνηση της ομάδας Spinos Coffee.

Η βιτρίνα της εταιρείας, ο χώρος όπου μπορείτε να γευτείτε τον αυθεντικό καφέ Σπίνο, είναι το Καφεκοπτείο Σπίνος στον πεζόδρομο της οδού Αντωνοπούλου στο κέντρο της Καλαμάτας. Παρακολουθώντας τις νέες τάσεις που διαμορφώνονται στην αγορά του καφέ και των ροφημάτων, δημιουργήθηκε ένας χώρος στα πρότυπα σύγχρονων Ευρωπαϊκών (Ιταλικών και Αγγλικών) Καφεκοπτείων. Εκεί ο επισκέπτης θα βρει τον φρεσκοκομμένο παραδοσιακό – κλασικό καφέ (Ελληνικό – Espresso – φίλτρου – decafeine) καθώς και αρωματικούς καφέδες, αρωματικές σοκολάτες, ποικιλίες τσάι αλλά και άλλα συνοδευτικά, όπως επίσης και πλήθος τοπικών προϊόντων, υποστηρίζοντας έτσι τους ντόπιους παραγωγούς.

Γιώργος Φωτ. Σπίνος: “Δυστυχώς τον καφέ δεν τον ευχαριστιέμαι, παρ’ ότι μου αρέσει πάρα πολύ. Και δεν τον ευχαριστιέμαι γιατί δεν τον πίνω, τον δοκιμάζω. Ψάχνω να βρω τα χαρακτηριστικά του καφέ που δοκιμάζω κάθε φορά, την επίγευση, το άρωμα, τα τυχόν λάθη. Δοκιμάζω συνέχεια…”.

Η εταιρεία Σπίνος, εναρμονισμένη με τις σύγχρονες τάσεις του καφέ, τις μεγάλες απαιτήσεις της αγοράς παγκοσμίως και παρά τις δυσχερείς οικονομικές συγκυρίες, αποσκοπεί να συνεχίσει με σταθερά βήματα την ανοδική της πορεία. Επενδύοντας σε εξειδικευμένο προσωπικό, σε μηχανολογικό εξοπλισμό και δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση, στοχεύει να εδραιωθεί περαιτέρω στην εγχώρια αγορά τόσο μέσα από την ανάπτυξη του δικτύου διανομής όσο και μέσα από τη δημιουργία περισσότερων καφεκοπτείων. Παράλληλα, στοχεύει στην αύξηση των εξαγωγών αλλά και την εισχώρηση σε νέες αγορές, διατηρώντας πάντα την ποιότητα και την αξιοπιστία του ονόματος Σπίνος.